Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kovács Zsófia májusban mutatja be először új tornagyakorlatait

2018-02-14 19:26:00

Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász májusban, a kiskunfélegyházi nemzetközi versenyen mutatja be először új gyakorlatait.

    "A Matolay-emlékverseny lesz az első megméretésem májusban, ahol be szeretném mutatni az újonnan tanultakat, hiszen fontos, hogy versenykörülmények között is kipróbáljuk, és az Európa-bajnokságra már tökéletes legyen" - idézi a magyar szövetség szerdai beszámolója a Dunaferr SE sportolóját.
    Kovács minden szeren módosít a tavalyi gyakorlatán. Felemáskorláton bekerül egy magasabb értékű elem, talajon pedig két új sora lesz. Az egyik már tavaly, a montreali világbajnokságon is szerepelt a programjában, de akkor nem sikerült végrehajtania.
    Gerendán inkább pontosításokat végeznek, egy forgást duplára cserélnek, ugrásban pedig bekerül egy új, a meglévőhöz hasonló erősségű mozdulatsor.
    A kolozsvári Európa-bajnokság egyéni összetett versenyének ezüstérmese tavaly bokasérüléssel küzdött, és továbbra is minden héten jár gyúróhoz és gyógytornászhoz.
    "Szerencsére már sokkal jobban van a lábam. Hogy stabil legyen, még ráteszem a fáslit talajon és ugráson, de a gerendához már nem használom. Jól mennek az edzések, kiegyensúlyozott vagyok, és szerencsére nincsenek hullámvölgyeim" - nyilatkozta.
    A kontinenstornát idén augusztusban Glasgow-ban, a világbajnokságot pedig októberben Dohában rendezik.