Tivadar napja van. | 2024.04.20

Böllérversenyt rendeznek hétvégén a Sóstói Múzeumfaluban, Nyíregyházán

2018-02-14 09:40:00

A legjobb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, fogópálinkát, de a legügyesebb amatőr kolbásztöltőt is keresik majd az 1. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 17. Nemzetközi Böllérversenyen szombaton Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

    A gasztronómiai rendezvényt eddig a nyírségi megyeszékhelyhez közeli Napkoron rendezték meg, idén azonban már a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a programnak. 
    A szombat kora reggel kezdődő versenyben számos hazai és határon túlról érkező csapat vesz részt. Kóstolójegy ellenében a közönség is megízlelheti a helyben készült, hagyományos falusi finomságokat, például a hagymás vért, a fokhagymás húst, a tepertőt, valamint a hurkát, a kolbászt és a toroskáposztát; utóbbi kategóriákban szakmai zsűri értékeli az elkészített ételeket. 
    Meghirdetik az amatőr kolbásztöltő "bajnokságot", de az amatőr pálinkákat és a fogópálinkákat is rangsorolja majd a szintén szakemberekből álló zsűri. A tombola bevételéből a helyi kórház egyik alapítványát támogatják, a közönség szórakoztatásáról egész napos zenei programmal gondoskodnak a szervezők.