Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gúr Nemtényező Nándorral már az MSZP sem számol, a közös listán a megalázó huszonkettedik helyet kapta

2018-02-13 22:15:50

Szombaton tartotta jelöltállító kongresszusát az MSZP. A változás szövetségének aposztrofált összeborulás, régi-új emberekkel, zsákmányra leső éhes héjaként, éles karmokkal próbál a hatalomra lecsapni. 

Az agóniáját élő MSZP, a szemmel nem látható, a mérési hibahatáron belüli pártocskával, a Párbeszéddel kötött egy kétes kimenetelű választási szövetséget, amellyel kétségessé vált az áprilisi parlamentbe jutásuk.

A hatályos választási szabályok szerint pártszövetség esetén tíz százalékos a parlamenti küszöb.

     Az ötödik helyet akarom a listán irgum-burgum!

Januári közvélemény-kutatás szerint, a teljes népesség körében az MSZP nyolc százalékot kapna, a Párbeszéd támogatottsága pedig nem mérhető, azaz nulla.

MSZP 8 % + Párbeszéd 0 % = 8 %

Ha az MSZP - Párbeszéd összeborulás az áprilisi voksoláson nem éri el a tíz százalékot, a közös listáról egyetlen jelölt sem fog bejutni az országgyűlésbe. Ha elérik a parlamenti küszöböt, tíz – tizenegy jelölt juthat mandátumhoz.

Az összeborulás közös listájának nagy meglepetése, Gúr Nemtényező Nándor megalázása, aki a 2014-es listán az előkelő nyolcadik (8) helyen, 2018-ban pedig az esélytelen huszonkettedik (22) helyen szerepel. A megalázottság keserű érzését tovább fokozza, hogy Nemtényező Nándit megelőzi a jelentéktelennulla százalékos támogatottságú Párbeszéd több vezetője, élükön Gyurcsány szerint, a köpönyegforgató Karácsony Gergellyel.

Feláldozták a szószátyár, a cserehátiakat cserbenhagyó, az ország második leggazdagabb településére, Törökbálintra költöző Gúr Nándort, hogy a tetszhalott MSZP vezetői talán utoljára a parlamentbe kerüljenek.