Gedeon napja van. | 2024.03.28

Romániában 26-ra emelkedett az influenza miatt elhunyt személyek száma

2018-02-13 17:23:00

Romániában 26-ra emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az elmúlt két napban öt halálesetet jelentettek a hatóságok.

    A román tisztiorvosi szolgálat adatai szerint kedden négy személy esetében állapították meg, hogy az influenzavírus miatt haltak meg. Közülük a legfiatalabb egy 63 éves Maros megyei nő volt, aki nem szenvedett egyéb betegségben, de nem volt beoltva influenza ellen. Hétfőn egy esetről számoltak be, így ezen a héten öttel nőtt a halálos áldozatok száma.
    A múlt hét óta ugrott meg látványosan az elhunytak száma, csütörtökön jelentették a román hatóságok, hogy tíz nap alatt nyolc beteg halt meg a ragályos korokozó miatt.
    Kedden öt embert utaltak be Temesváron a járványkórházba influenzás tünetekkel, a páciensek közül három gyermek.
    Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden közölte, egyelőre nincs szó járványról Romániában, hiszen a fertőző betegségnek egyelőre csak gócpontjai vannak. A legtöbb megbetegedést Bukarestben és Jászvásárban (Iasi) jelezték. Az influenza terjedésének megfékezése és a betegek óvása miatt egyes romániai kórházakban karantént, illetve látogatási tilalmat rendeltek el.