Gedeon napja van. | 2024.03.28

Letették az alapkövét az M7-es autópályát a főúttal összekötő csomópontnak Balatonfőkajárnál 

2018-02-13 15:50:00

Letették az alapkövét az M7-es autópályát a 710-es főúttal összekötő csomópontnak  Balatonfőkajár mellett. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a beruházás gyorsabbá és biztonságosabb teszi a közlekedést a térségben.

    Kontrát Károly az alapkőletétel alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a legfontosabb közösségi érték a biztonság, melynek egyik meghatározó eleme a közlekedésbiztonság. Ezt hivatott erősíteni a 7,3 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés.
    A 2019 őszére megvalósuló beruházás során mintegy 3 kilométer hosszú besoroló sáv és egy különszintű csomópont épül, közel 2 kilométer útszakasz, egy körforgalom, valamint egy kerékpáros felüljáró.
    Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára,Veszprém megye fejlesztési biztosa azt hangsúlyozta, hogy az útfejlesztés megszűnteti majd a térségben hétvégenként tapasztalható forgalmi dugót, megkönnyítve a közlekedést. 
    Az elmúlt 3 és fél esztendő alatt a megyében mintegy 80 kilométer út megújult, épül a várpalotai elkerülő, fejlesztik a Győr és Pápa közti kétszer két sávos utat. A megyei utak egyre biztonságosabbá és közlekedhetőbbé válnak - hangsúlyozta.
    Takács Szabolcs, Veszprém megye kormánymegbízottja felidézte: 2017 őszén az építkezést megelőző régészeti feltárást követően adták ki az építési engedélyt az útfejlesztésre.
    Az úthálózat fejlesztése a helyieknek és az ide látogatóknak egyaránt fontos - húzta alá.     Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta: az épülő csomópont jelentőségét növeli, hogy a későbbi M8-as autópályának is része lesz.     Az építkezés kivitelezői a Duna Aszfalt Kft. és a Hazai Építőgép Kft.