Auguszta napja van. | 2024.03.29

Lázár: Hódmezővásárhelynek stabilitásra, az elkezdett munka folytatására van szükség

2018-02-13 08:05:00

Hódmezővásárhelynek stabilitásra, józan gondolkodásra, együttműködésre van szüksége - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az alföldi városban, azt javasolva a helybelieknek, a február 25-i időközi polgármester-választáson Hegedűs Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét támogassák.

    A választás tétje, hogy Hódmezővásárhely nyertes vagy vesztes város lesz - mondta Lázár János a csúcsi olvasókörben tartott fórumon. Hozzátette: a település fejlődése nem állhat meg, az elkezdett munkát folytatni kell.
    Az nem vezet jóra, ha a képviselő-testületben vita, széthúzás van, ezt a város 1999 februárja és 2000 decembere között megtanulhatta - közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy százfős hallgatósága előtt.
    Ha jobban mennek a dolgok, annak gyümölcseiből mindenkinek - így azoknak is, akik évtizedekig dolgoztak, adót fizettek - részesülnie kell - mondta a politikus annak kapcsán, hogy a város közgyűlése a város nyugdíjainak támogatásáról döntött. Lázár János hangsúlyozta, kifejezetten sértőnek tartja, hogy a kampányban vannak, akik azt gondolják a hódmezővásárhelyi nyugdíjasokról, hogy 10 ezer forinttal megvásárolható.
    Hegedűs Zoltán - aki alpolgármesterként november óta irányítja a települést - úgy fogalmazott, a rendszerváltás óta nem volt ilyen jó helyzetben Hódmezővásárhely, a városban 27 éve nem dolgoztak ennyien, 2 százaléka alatti a munkanélküliség.
    Az önkormányzatnak nincs adóssága, az idei költségvetést 400 millió forint tartalékkal fogadták el - tudatta a politikus. Elmondta, egyeztetéseket indított arról, miként használják fel a tartalékot. A pénzt részben az idősek megbecsülésére fordítják. Az önkormányzat 2005 óta támogatja az időseket az év végén, idén pedig a nyugdíjas korúak további 10 ezer forintos Erzsébet utalványt kapnak, a támogatásban mintegy 11 ezer 62 feletti hódmezővásárhelyi részesül - mondta a politikus.
    A közgyűlés döntött az építményadó csökkentéséről, amennyiben a vállalkozások azt az alkalmazottak bérfejlesztésére fordítják. Az évente 900 millió forintos építményadó harmadát költhetik erre a cégek - közölte az alpolgármester.
    Havasi Katalin, a Fidesz városi elnöke szerint a választás tétje Hódmezővásárhely jövője, az, a város a következő évek győztese vagy vesztese lesz. Az óvodák, bölcsődék, iskolák megújultak, az orvosi rendelők rekonstrukciója is megkezdődött. Az ország és Európa egyik legbiztonságosabb városa.
    A hitelességüket és szavazóbázisukat elvesztett politikus kísérleti telepnek tekintik Hódmezővásárhelyt, azzal próbálkoznak, hogy megszerezzék a várost és visszaszerezzék az országot - mondta a Fidesz helyi elnöke. Hangsúlyozta, Hegedűs Zoltán az elmúlt években is kikérte a helybeliek véleményét arról, merre haladjon a város és képes volt jó szövetségeket kötni a kormánnyal. valamint a térség országgyűlési képviselőjével.
    Bálint Gabriella, a KDNP városi elnöke úgy fogalmazott, az elmúlt csaknem három évtizedben olyan embernek ismerte meg Hegedűs Zoltánt, aki soha nem szűnt meg segítőkésznek lenni. Bizonyságot adott arról, tudja, miként lehet egy közösséget és egy várost építeni - mondta.