József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: a belga kormányfő nyilatkozata jelzi a kötelező kvóta veszélyét

2018-02-07 16:09:00

A Fidesz szóvivője szerint a belga miniszterelnök napokban tett nyilatkozata jelzi azt a veszélyt, hogy Brüsszel mindenáron keresztül akarja verni a kötelező kvótát a tagállamokon.

    Puskás Imre ezt azzal kapcsolatban mondta szerdán az MTI-nek, hogy Charles Michel belga kormányfő hétvégén arról beszélt: "ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító" visegrádi országoknak, s amennyiben június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.
    A Fidesz szóvivője szerint Brüsszelt egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy vannak tagországok, amelyek nem értenek egyet a kötelező kvótával.
    Emlékeztetett: a visegrádi országok már sokszor kinyilatkoztatták, hogy kifejezetten elutasítják a kötelező kvótát.
    A belga miniszterelnök nyilatkozata viszont azt jelzi, hogy ha kell, Brüsszel a visegrádi országok akarata ellenére is elfogadná a migránsok kötelező betelepítési rendszerét - mondta Puskás Imre.
    Szerinte "újra a Soros-terv egy pontjának a megvalósulásáról" van szó. Soros György ugyanis már 2015-ben azt javasolta Brüsszelnek, hogy hozzon létre olyan mechanizmust, amellyel a bevándorlókat felső korlát nélküli kötelező rendszerben osztanák szét az európai uniós országok között - fejtette ki.
    A szóvivő hozzátette: Brüsszel a gazdasági migránsok legalizálását tervezi, mindez pedig azt jelenti, hogy az EU meghívót küld több tízmillió migránsnak. Ha ők beérkeznek az EU-ba, az unió pedig elfogadná a kötelező kvótát, akkor felső korlát nélkül osztanák szét ezeket a migránsokat a tagállamokba - mondta.
    "Ha ez megtörténne, akkor Magyarország nagyon gyorsan egy bevándorlóországgá válna. Ezért nekünk a kötelező kvótát meg kell akadályoznunk, Magyarországot meg kell védeni, és sajnos az is látszik, hogy ebben a munkában nem számíthatunk az ellenzékre" - jelentette ki a fideszes politikus.