József napja van. | 2024.03.19

Megműtötték Nora Mörk térdét

2018-02-07 15:20:00

Sikeres operáción esett át szerdán Nora Mörk, a Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázója, akinek a térde hétfő este sérült meg súlyosan.

    A Bajnokok Ligája-címvédő klub honlapjának beszámolója szerint a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban a legmodernebb technikával végzett beavatkozás sikeres volt, habár a szalagszakadás mellett kisebb társsérüléseket is feltárt az orvosi stáb.
    Balogh Péter osztályvezető főorvos, egyben a csapat orvosa elmondta, hogy az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett a műtét során fény derült a külső holdasporc kisebb szakadására és a belső combcsont-bütyök kisebb porcsérülésére is.
    "Megfelelő vastagságú inakkal tudtuk a legmodernebb eljárással pótolni a szakadt keresztszalagot. Néhány napig még a kórházban marad, de a korai posztoperatív rehabilitációt már a kórházi tartózkodása alatt megkezdjük" - tette hozzá.
    Az orvos úgy fogalmazott, várhatóan fél év múlva állhat teljes harckészültségében a csapat rendelkezésére a világ- és háromszoros Európa-bajnok Nora Mörk, aki a dán Nyköbing FH elleni BL-mérkőzésen sérült meg.