József napja van. | 2024.03.19

Phjongcshang 2018 - Minden eddiginél átfogóbban közvetít a közmédia

2018-02-07 14:49:00

Minden eddiginél átfogóbban közvetít a pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpiáról a közmédia - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel. 

    Az ismertetés szerint már csütörtök hajnalban elkezdik a közvetítést az M4 Sporton. A mostani lesz az első téli olimpia a 2015-ben indított közszolgálati sportcsatorna történetében, egyben az első olyan világesemény, aminek közvetítési jogait a teljes Kárpát-medencére megszerezte a kábeles előfizetések esetében a csatorna, így azok a határon túli magyarok, akik kábeltelevízióval rendelkeznek, nézhetik az M4 Sport műsorát. 
    Mivel reális esély van rá, hogy Magyarország majdnem négy évtized után újra érmet szerez egy téli olimpián, az MTVA jelentős erőket mozgósított: több sportág történéseit a helyszínről közvetíti, összesen három forgató stáb hozza közelebb Phjongcshang történéseit, szólaltatja meg a magyar és a nemzetközi főszereplőket - írták.
    A közlemény szerint a négy évvel ezelőtti téli játékokon, Szocsiban lesiklásban hetedik alpesi síző, Miklós Edit, valamint a korábban világkupa-versenyt nyerő snowboardos, Gyarmati Panka - mindketten sérülés miatt hiányoznak Phjongcshangból - szakértőként, szakkommentátorként segíti a közvetítést. Szintén a szakértői csapatot erősíti a korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandra és Darázs Péter, valamint a bobos Gyulai Márton.
    Az M4 Sport szerkesztési elve mindenek előtt a magyarok szereplésének bemutatása lesz, de szintén meghatározó, hogy minél több érem születését élőben megmutassa a tévécsatorna. A játékok lebonyolítása azonban megnehezíti mindezt. Abban az esetben, ha valaki mást szeretne nézni, megteheti, ehhez csak az m4sport.hu-ra kell ellátogatnia, ahol további három, a téli olimpiának szentelt csatornát talál - írta a közleményben az MTVA.
    Az MTI különtudósítója és fotósa is a helyszínen követi az eseményeket, a magyarok szereplését.