Auguszta napja van. | 2024.03.29

Február 19-én kezdődik a Cziffra Fesztivál

2018-02-03 10:16:00

Gwendolyn Masin hegedűművész, Darko Brlek klarinétművész, Balázs János zongoraművész és a Cziffra Fesztivál Kamarazenekara nyitja február 19-én a Cziffra Fesztivált a budapesti MOM Kulturális Központban.

    Az esten Mozart Divertimento, Carl Maria von Weber Klarinét-kvintettjének vonószenekari változata, Ernest Bloch Nigun, Ravel Tzigane és Chopin Andante spianato és nagy polonéz című műve hangzik el. A Cziffra Fesztivál Kamarazenekarát Kállai Ernő hegedűművész vezeti - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.
    A nyitókoncert vendége Darko Brlek, a szlovén zenei élet egyik legjelentősebb egyénisége, a Ljubljanai Fesztivál művészeti igazgatója, valamint az Amszterdamban született Gwendolyn Masin, akinek édesanyja a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Kelemen Mária, a dublini Young European Strings Zeneiskola igazgatója.
    A február 19. és 27. között zajló fesztiválnak a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Müpa ad otthont Budapesten, fellép mások mellett Pierre-Laurent Aimard és Arcadi Volodos zongoraművész, Miklósa Erika, Szakcsi Lakatos Béla, Presser Gábor és a Hot Jazz Band.