Gedeon napja van. | 2024.03.28

Republikánus politikus: az FBI-ról készült feljegyzés után újabbakat hozhatnak nyilvánosságra 

2018-02-03 09:45:00

Devin Nunes, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus párti vezetője egy televíziós interjúban közölte: a pénteken az FBI-ról készült feljegyzés után újabbakat is nyilvánosságra hozhatnak. 

    Nunes a Fox televíziónak nyilatkozva mondta, hogy további feljegyzések várhatók, a következő a külügyminisztérium munkájába nyújthat majd betekintést. 
    A kaliforniai politikus újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a hírszerzési bizottság tényfeltáró munkája nem állt meg az igazságügyi minisztériumról és a Szövetségi Nyomozó Irodáról (FBI) készített feljegyzés után, a tényfeltárás "második szakaszában" már vizsgálják más minisztériumok munkáját, közöttük például a külügyminisztériumét. Hozzátette, hogy Jeff Sessions igazságügyi miniszternek, Rod Rosenstein miniszterhelyettesnek, valamint Christopher Wray FBI-igazgatónak "még van munkája" a nyomozó iroda rendbetételében. Nem szólt azonban arról, hogy szerinte el kellene-e bocsátani bármelyik vezetőt. Az interjú előtt a Fehér Ház egy névtelenséget kérő munkatársa az AP hírügynökségnek azt mondta: Donald Trump nem tervezi Rosenstein miniszterhelyettes lemondatását. Maga Trump elhárította az erre vonatkozó újságírói kérdéseket. 
    Devin Nunes hangsúlyozta: a hírszerzési bizottság munkájában sem a Fehér Ház munkatársai, sem Donald Trump ügyvédi csapatának tagjai, sem pedig konzervatív csoportok nem vettek részt. 
    Az interjúban a politikus kitért a hírszerzési bizottságnak a 2016-os elnökválasztásba történt vélt orosz beavatkozás vizsgálatára is, és kiemelte, hogy nem volt összejátszás orosz tisztségviselők, valamint Donald Trump kampányának munkatársai között.