Auguszta napja van. | 2024.03.29

Völner: minden fronton támadás indult Magyarország ellen

2018-02-02 17:10:00

Látható, hogy minden fronton támadás indult Magyarország ellen - reagált az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken arra, hogy eljárás indul Magyarország ellen az Európai Bíróságon a felsőoktatási törvénymódosítása miatt.

    Völner Pál az MTI-vel azt közölte: a kormány álláspontja kezdettől az, hogy a felsőoktatási törvénymódosítása elleni támadás is csak része annak, hogy nyomást helyezzenek Magyarországra, amiért a Soros-terv útjában áll.
    A magyar felsőoktatási törvény célja, hogy a külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a magyar iskolákra - hangsúlyozta. Hozzátette: "óriási a nyomás rajtunk, hogy a Soros-egyetemre ne vonatkozzanak a magyar törvények. A törvény jó, ezt bizonyítja az is, hogy a többi egyetem is teljesíti a feltételeket".
    A kormány kész ezt a vitát lefolytatni az Európai Bíróság előtt is - jelentette ki az államtitkár. 
    A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság pénteken közölte, hogy megérkezett a bíróságra az a kereset, melyet az Európai Bizottság nyújtott be Magyarország ellen a külföldi egyetemek, a többi között a Közép-európai Egyetem (CEU) működési feltételeit meghatározó magyar szabályozás miatt indított kötelezettségszegési eljárásban.