Gedeon napja van. | 2024.03.28

Varga: új tornatermet alakítanak ki az óbudai Árpád Gimnáziumban

2018-02-01 10:37:00

Új tornatermet alakítanak ki 157 millió forintos állami támogatásból az óbudai Árpád Gimnáziumban - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, az iskolában tartott sajtótájékoztatón.

    Varga Mihály, aki Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője is, közölte, a kormány tavaly év végén döntött a tornaterem kialakításáról, amely megfelel majd az óbudaiak elvárásainak és igényeinek. A beruházás nem csak a jelenről, hanem a jövőről is szól, mert megoldanak egy régi problémát, de a jövőbe is tekintenek, hiszen az oktatás egy folyamatosan változó terület, amelybe érdemes befektetni és keresni a megújulás lehetőségét - emelte ki a miniszter.
    Varga Mihály hangoztatta: az ország építése arról is szól, hogy biztosítják a gyerekeknek a tanulás és tehetségük kibontakoztatásának lehetőségét, hogy sikeres emberek lehessenek és megvalósíthassák céljaikat.
    Ennek érdekében a közelmúltban 3,5 milliárd forintból felújították például az Óbudai Egyetem Kandó kollégiumát, 2,5 milliárd forintot fordítottak a Márton Áron Szakkollégiumra, néhány hónapja jelentették be az Árpád Gimnázium informatikai fejlesztését, eközben pedig zajlik az iskola külső felújítása is.
    Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a gimnázium egykori tanulója elmondta: az 1902-ben létrehozott iskolát az 1950-es években "kiforgatták a vagyonából és csak vendégként" működhetett az épületben, ugyanis technikumot költöztettek be, a tornaterem helyén pedig előadótermet alakítottak ki. Az intézmény végül 2005-ben kapta vissza az épületet, az előadóterem pedig most visszanyerheti eredeti funkcióját - tette hozzá.