Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: meg kell állítani a migrációt

2018-02-01 08:30:00

A migráció negatív folyamat, amelyet fel kell tartóztatni - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

    Bakondi György felidézte a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elhangzottakat, amelyek értelmében ha nem lesz pozitív elmozdulás, Magyarország kilép az Egyesült Nemzetek Szervezetének migrációs csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból.
    A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a kormány nem működik közre egy olyan dokumentum kidolgozásában, amely ellentétes a következetes bevándorláspolitikájával.
    A külső határokat őrizni szükséges, és a segítséget kell oda vinni, ahol a probléma jelentkezik, nem a problémát behozni Európába - szögezte le. Úgy fogalmazott, hogy a magyar álláspontot a magyar emberek akarata, a nemzeti konzultációkon részt vevő milliók véleménye határozza meg.
    Bakondi György arról is beszélt, hogy a románok szilárdan őrzik a határokat, ezért jelen pillanatban nem indokolt a határrendészeti intézkedések felülvizsgálata, megerősítése.