Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megújította együttműködési megállapodását a BKK és a Magyar Kerékpáros Klub

2018-01-31 19:20:00

Megújította együttműködési megállapodását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Magyar Kerékpáros Klub, hogy tovább növeljék a kerékpárral közlekedők arányát.

    A BKK szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy a két szervezet 2016 februárjától rendszeres konzultációt folytat a kerékpáros fejlesztésekről, koncepciókról, kutatásokról és a kerékpáros infrastruktúra folyamatos fejlesztéséről. A megújítással a kerékpárosok számának növelése mellett az a célja a két szervezetnek, hogy intézkedéscsomaggal segítsék a 3-as metró pótlásával érintett területeken a kerékpáros közlekedés segítését.
    Az elmúlt időszakban a Fővárosi Önkormányzat és a BKK a kerületi önkormányzatokkal konzorciumot alkotva 12 projektre 8,4 milliárd forint támogatást nyert el fenntartható közlekedés fejlesztésére, ebben civil szakmai partnereként a Magyar Kerékpárosklub is részt vett. Emellett a tavaly májusi European Cycling Challenge kampányban gyűjtött adatok feldolgozásában is partnere volt a BKK-nak a civil szervezet.