Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megújul a gyömrői szakrendelő

2018-01-31 19:10:00

Az Egészséges Budapest Program keretében, összesen 332 millió forintos fejlesztési támogatásból megújul a gyömrői szakorvosi rendelőintézet - közölte a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán a Pest megyei településen, sajtótájékoztatón.

    Szűcs Lajos elmondta, hogy a szakorvosi rendelőintézet 332 millió forintból fog legkésőbb 2019 első felére átalakulni. Hozzátette, hogy a felújítási összeghez Gyömrő önkormányzata 21 millió forinttal járult hozzá.
    A kormánypárti képviselő beszélt arról is, hogy a pénz közel felét a korszerűtlen épület megújítására, a másik felét pedig az eszközpark fejlesztésére fordítják. 
    Hozzátette, hogy a munkálatok előreláthatólag 2018 második felében kezdődnek el.
    Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az Egészséges Budapest Program az eddig legnagyobb egészségügyi fejlesztés Magyarországon, amely azt bizonyítja, hogy "senkit sem hagyunk magára és minden betegről gondoskodni fogunk". 
    Hozzátette, hogy egy európai színvonalú ellátás kialakítása mellett a betegbiztonság a legfontosabb.
    Nagybaczoni Béla, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház orvosigazgató-helyettese elmondta, hogy a gyömrői szakorvosi rendelő 2016 áprilisával integrálódott kórházukba. A rendelő egyik épülete az 1970-es, míg a másik a '80-as években épült, ellátva azóta is a betegeket. Jelenleg Ecser, Gyömrő, Maglód, Mende, Sülysáp, Úri települések lakóit látja el - fűzte hozzá az igazgató.