Andrea napja van. | 2024.04.18

Birkózócsarnok épül Dorogon

2018-01-30 17:58:00

Megkezdődött Dorogon egy ezer négyzetméteres birkózócsarnok építése, a beruházás több száz millió forintos költségéhez az önkormányzati önerő mellett 150 millió forinttal járul hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kiemelt sportágak létesítményfejlesztési támogatásával - tájékoztatta az MTI-t a beruházás projektmenedzsere.

    Szenczi Gyula hozzátette, a városi sportcsarnok melletti területen épülő, részben kétszintes létesítmény alsó szintjén kap helyet a küzdőtér két birkózószőnyeggel, valamint kondícionáló helyiséget és irodát építenek.
    A birkózócsarnok munkálatai a tervek szerint augusztusban fejeződnek be, a csarnokot a szeptemberi bányásznapon adják át.
    A Dorogi Nehézatlétikai Club elnöke, Puksa Ferenc elmondta, a birkózószakosztály 1930-ban alakult és néhány éven belül Györgyei Ferenc olimpikon vezetésével az ország egyik meghatározó csapatává vált. Tagjai közül később többen magyar válogatottak, világ- és Európa-bajnoki szereplők, olimpikonok voltak.
    A klubnak a birkózószakosztályban 100 igazolt versenyzője van, ez az utánpótlás-nevelés egyik bázisa. A Dorogi Nehézatlétikai Clubban karate-, kempó-, ketrecharc- és szumószakosztály is működik.