Emma napja van. | 2024.04.19

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték a fehérgyarmati emberölés vádlottját

2018-01-26 17:05:00

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2015 májusában előzetes szóváltást követően halálra késelt egy idős asszonyt - közölte a törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

    Toma Attila elmondta, a bíróság büntetőtanácsa K. Zs. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek.
    A tényállás szerint a vádlott több éve szomszédja volt a fehérgyarmati sértettnek, köztük azonban megromlott a jószomszédi viszony, mert a sértett többször szóvá tette a vádlottnak azt, hogy nem takarítja a lépcsőházat, nem lapátolja el a havat és őt "semmirekellő cigicsempésznek" nevezte.
    A vádlott 2015. május 19-én este a lépcsőházban a lakása irányába tartott, amikor szembetalálkozott az akkor 76 éves sértettel, aki semmirekellőnek nevezte, és felemlegette, hogy a vádlott becsülje meg a feleségét. A férfi a nő irányába lépett, aki be akarta zárni a lakása ajtaját, de a vádlott belökve azt üldözni kezdte az előle hátráló idős nőt. A vádlott utolérte és belökte a szobába, majd egy késsel a földön fekvő asszony fejének jobb oldalát háromszor, majd mellkasának jobb oldalát tízszer megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt - ismertette a sajtószóvivő.
    Az ítélet ellen ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés miatt jelentett be fellebbezést.