Emma napja van. | 2024.04.19

Új épületbe költözik a Gyermekek Háza

2018-01-26 12:57:00

Új épületbe költözik a Gyermekek Háza, a tervek szerint a diákok a 2019/2020-as tanévben vehetik majd birtokba a mintegy 4500 négyzetméter alapterületű intézményt - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

    A politikus elmondta, a kormány a decemberi döntése értelmében 3,6 milliárd forintot biztosít a II. kerületi Völgy utcában található, tíz éve üresen álló épület felújítására és átalakítására.
    A költözés mellett arról is szó van, hogy bővítik a Gyermekek Háza pedagógiai programját, hogy a jövőben az alapfokú mellett a gimnáziumi oktatás is megkezdődhessen. A kormányzati döntés megteremti ennek a lehetőségét is - tette hozzá.
    Varga Mihály kiemelte: soha annyi támogatást nem kapott a II. kerület mint ebben a kormányzati ciklusban. A fejlesztésekre példaként említette a Frankel Leó úti új szakrendelő építését, a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztését, a pesthidegkúti uszodához köthető sportberuházást, Gül Baba türbéje megújítását, a Millenárison folyó beruházást, valamint a Klebelsberg-kastély felújítását.
    A kormánypárti politikus elmondta, a tankerületben tizenhat iskolát és két kollégiumot működtet a kormányzat, ez évente 5,5 milliárd forintba kerül. Ezekben az intézményekben mintegy tízezer diák oktatása folyik.
    Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az oktatási intézmények fejlesztése mindig kiemelt feladat volt a kerületben. Első polgármesteri ciklusának kezdete, 2006 óta a fenntartáson kívül mintegy 5 milliárd forint értékben hajtottak végre oktatási fejlesztéseket - mondta.
    Láng Zsolt szólt arról is, hogy a Gyermekek Háza volt az országban az első önkormányzati fenntartású alternatív iskola.
    Hajnissné Anda Éva, az Észak-budapesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója kiemelte, hogy az új épületbe való költözés jelentős előrelépést jelent, hiszen egy országosan is egyedülálló program bővítését teszi lehetővé.
    A közreadott sajtóanyag szerint a Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program 1991 óta működik évfolyamonként egy-egy osztállyal a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium egyik épületszárnyában.
    A Völgy utca 20-22. szám alatt található épületet 1974-ben adták át, akkor a SZOT Munkavédelmi Tudományos Kutató Intézete kezdte meg itt működését, az épület 2008 óta üresen áll. Az ingatlanon jelenleg a csak egy szinten összekapcsolt, két markáns tömegből álló épület, valamint egy teljesen külön álló, könnyűszerkezetes faház található.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó