Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az utolsó januári hétvégén néhol 10 fok körüli meleg is lehet

2018-01-25 15:28:00

Az utolsó januári hétvégén szárazabb idő várható, viszont többfelé lesz felhős az ég, de napsütés is várható. Napközben néhol 10 fok körüli meleg is lehet, északkeleten viszont alig fagypont felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

    Pénteken az ország északi felén felhősebb lesz az ég, délen süthet ki hosszabb időre a nap. Csapadék nem várható. A szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 3 fok között alakul (a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal). A napközben általában 7-13, az ország északkeleti harmadán viszont csak 1-6 fokig melegszik a levegő.
    Szombaton reggel ködfoltokra is számítani lehet. Napközben borult, felhős, illetve napos területek is lesznek, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között, az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 3 fok alatt alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában 5-12 fok között, az ország északkeleti harmadában 2-4 fok körül lesznek.
    Vasárnap reggel is lesznek ködfoltok. Napközben felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északon lehet néhol eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 6-12 fok között, északkeleten 6 fok alatt valószínű - olvasható az előrejelzésben.