Emma napja van. | 2024.04.19

Önálló országstanddal mutatkozott be Magyarország a londoni BETT Show-n

2018-01-25 08:05:00

A rendezvény több mint három évtizedes történetében először mutatkozott be önálló standdal Magyarország a londoni BETT (British Educational Training and Technology) Show-n, a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán.

    A kelet-londoni Greenwich városrész közelében lévő ExCel kiállítási és rendezvényközpontban szerdán nyílt meg az idei BETT Show, amelyen Magyarország 310 négyzetméteres saját standdal vesz részt.
    A rendezvényen 25 magyar vállalkozás van jelen, és ötven magyar pedagógus is részt vesz.
    Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a magyar standot megnyitó szerda délutáni beszédében elmondta: Magyarország három célt tűzött ki, amikor elhatározta, hogy önállóan jelenik meg a londoni rendezvényen. Az első cél a jó magyar megoldások bemutatása Európának és a világnak, mivel a digitális oktatási technológiában is "van mire szerénynek lennünk".
    A második cél az, hogy Magyarország tanulhasson Európától és a világtól, "tapasztalatainkat szeretnénk hazavinni, annak érdekében, hogy otthon még újabb és még jobb magyar megoldásokat tudjunk létrehozni" - hangsúlyozta a miniszterelnöki biztos.
    Deutsch Tamás szerint a harmadik cél az, hogy a BETT Show-n jelenlévő - a bemutatkozást eddigi piaci teljesítményével kiérdemlő - 25 meghatározó magyar oktatástechnológiai vállalkozásnak üzleti haszna legyen a részvételből, megrendeléseket kapjanak, a magyar gazdaság növekedési lendületét támogató megállapodásokat köthessenek.
    Az oktatástechnológia mára a világ egyik meghatározó iparágává vált, és Magyarország "nem akarja elkövetni azt a hibát, amelyet egy reklámszlogen fogalmaz meg talán a legjobban: aki kimarad, lemarad" - mondta megnyitó beszédében a szakpolitikus.
    Deutsch Tamás a megnyitó után az MTI-nek nyilatkozva - arra a kérdésére, hogy hol helyezné el Magyarországot az oktatás digitalizálásának világranglistáján - kijelentette: Magyarország jelenleg az európai középmezőnyben van, de az a határozott cél, hogy a következő 3-5 évben az európai élmezőny első felébe kerüljön.
    Hozzátette: ma már egyértelmű, hogy digitális írás- és olvasáskészség nélkül senki nem lehet sikeres a munkapiacon, digitálisan képzett munkaerő nélkül nem képzelhető el egyetlen nemzetgazdaság gyarapodása sem. Ezeket a készségeket az oktatási rendszerben lehet megszerezni, ezért kell Magyarországon is végigvinni az oktatási rendszer digitalizálását. "Elindultunk ezen az úton, legalább annyian vannak mögöttünk, mint előttünk, de az a cél, hogy a 2020-as évek elejére az addigra digitálissá váló magyar oktatási rendszer az európai élmezőny első felében legyen" - erősítette meg a miniszteri biztos.
    Az önálló  magyar részvételt az idei BETT Show-n a kormány 393 millió forinttal támogatta.
    A vasárnapig tartó londoni kiállítás szakmai és kereskedelmi fórum is, amelyre mintegy 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, valamint ötezer szakértő, oktatási döntéshozó, fejlesztő mintegy hetven országból a legújabb technológiák áttekintésére.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó