Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jégkorong Magyar Kupa - Aranyérmes a DVTK

2018-01-21 08:10:00

A DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 4-0-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett. A miskolci csapat 2015 után másodszor lett MK-győztes.

    Magyar Kupa, döntő:
DVTK Jegesmedvék-Újpest 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
-------------------------------------------
gól: Magosi (11., 12.), Galanisz (34.), Rantanen (45.)

    Ugyan az MK alapszakaszát a címvédő MAC Budapest nyerte, ám a szerdai elődöntőben az Újpest jobbnak bizonyult nála, így a Ferencvárost kiejtő DVTK - mint előkelőbb kiemelt - lett a finálé pályaválasztója. A csapatokat telt ház, 2100 néző várta.
    Az első játékrész derekán a hazaiak Magosi Bálint révén 1 perc 24 másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak, majd kihagytak egy emberelőnyt. A felvonás többi részében egyenrangú ellenfélnek bizonyult az UTE.
    A folytatásban gyorsan kétszer is létszámfölényhez jutottak a vendégek, ám nem tudtak faragni hátrányukból. Kiegészülve, Galanisz Nikandrosz - aki korábban két gólpasszt adott - szintén betalált, így egyre kilátástalanabb helyzetbe került az előzetesen esélytelenebbnek tartott Újpest.
    A záró játékrész eleje sok kiállítást hozott, és ebből is a hazaiak kerültek ki jobban: a 45. percben Anssi Rantanen emberelőnyben nem hibázott.
    A hátralévő időben javarészt a büntetőpadokon volt forgalom, az újpesti Hegyi Ádám egymaga 14 percet "szorgoskodott össze".
    A DVTK kedden újabb trófeát nyerhet, amennyiben az első alkalommal kiírt Visegrád Kupában diadalmaskodik a szlovák HK Nitrával szemben. Az első meccsen kétgólos előnyt szerzett a Jegesmedvék együttese.