Auguszta napja van. | 2024.03.29

Illegális bevándorlás - Dömötör: Vona Gábor ma már teret engedne a bevándorlásnak

2018-01-17 19:41:00

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a kormány külön vita nélkül is jól ismeri a Jobbik álláspontját: Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke már "teret engedne a bevándorlásnak".

    Dömötör Csaba ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján arra kérte, álljon ki vele egy vitára az elmúlt három évben menekültstátuszt kapók helyzetével kapcsolatban. Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: 2300 "indokolatlanul betelepített migráns" ügyében szeretne válaszokat kapni, egyebek mellett a szűrőmechanizmusra vonatkozóan.
    Az államtitkár hangsúlyozta: "az egykori nemzeti párt teljesen feladta korábbi elveit", egy kis pénzért és hatalomért bárkivel összeáll, ezért nem lehet rá számítani a bevándorlás elleni küzdelemben. Szerinte a baloldalhoz közeledés jegyében "a Jobbik ma már lebontaná a kerítést és megindítaná a betelepítéseket". Ezért nem szavazták meg korábban a kvótaellenes alkotmánymódosítást, és ezért nyilatkozott Vona Gábor is támogatólag a betelepítési kvótákról - tette hozzá.
    Emlékeztetett arra, hogy a kormány álláspontja kezdettől fogva ismert és következetes: elutasítják az illegális bevándorlást és a kötelező kvótát; mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország.