Gedeon napja van. | 2024.03.28

Márton Anita szerint elérhető az aranyérem a fedettpályás-vb-n

2018-01-17 13:58:00

A hétvégén megkezdi az idei fedettpályás szezont Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki második súlylökő, aki úgy véli, hogy a márciusi vb-n nem elérhetetlen számára az aranyérem sem.

    A békéscsabai színekben versenyző dobóatléta az M1 aktuális csatornán szerdán beszélt a felkészüléséről és idei terveiről. Mint jelezte - a szokásoknak megfelelően - két főversenye lesz, a márciusi birminghami fedett vb mellett az augusztusi szabadtéri Európa-bajnokság, és mindkettőn szeretne jól szerepelni.
    "Két éve Portlandben második voltam a vb-n, s most igazából nem elérhetetlen az aranyérem sem, azt azonban tudni kell, hogy egy igen szűk, de erős élmezőnyünk van. Öt-hat versenyző van a világon, aki 19,50 feletti eredményt tud lökni, így bárki felférhet, de le is csúszhat a dobogóról. Biztos vagyok benne, hogy centik fognak dönteni" - mondta a 29 éves sportoló a birminghami esélyekről.
    Márton Anita két hete kezdett el lökni, az azt megelőző alapozó két hónap során nem is fogott súlygolyót a kezébe. Jelenleg a technikai tréningeken van a hangsúly, s majd a vb közeledtével fokozatosan lesz egyre fontosabb az eredményre törekvés - tette hozzá.
    A riói olimpián 19,87 méteres országos csúccsal harmadik súlylökő számára már a tavalyi évben is az egyik cél a 20 méteres álomhatár elérése volt. Ez nem jött össze, leginkább azért, mert a londoni szabadtéri vb-n az időjárási körülmények kifejezetten mostohák voltak, szakadt az eső a súlylökők döntője alatt. Így 2018-ban is megmaradt ez az elérendő célok között.
    "Többen mondták, hogy fizikálisan képes vagyok rá, hogy ezt az eredményt elérjem" - jegyezte meg az Év Sportolója választáson harmadik helyen végzett Márton Anita. - "Kicsit már ez egy lélektani határ is nekem. Az edzőm azt mondja, ha ezt egyszer sikerülne elérni, akkor hirtelen megint megszaladhatnának az eredményeim, én is elhinném, hogy képes vagyok rá."