Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kovács Zoltán: egy újabb Soros-szervezet intézett nyílt támadást Magyarország ellen

2018-01-16 16:26:00

A kormányszóvivő szerint politikailag motivált és elfogult a Soros Györgyhöz köthető Freedom House amerikai központú emberi jogi szervezet legfrissebb jelentése.

    Kovács Zoltán a szervezet a politikai jogok és a szabadságjogok állapotával kapcsolatos jelentéséről kedden az MTI-nek azt mondta, ismerve a szervezet finanszírozási hátterét, teljesen nyilvánvaló, hogy egy újabb Soros-szervezet intézett nyílt támadást Magyarország ellen.
    A szóvivő azt mondta, a Freedom House módszertana, eljárása politikailag motivált. 
    Az értékelés is politikai, az Soros Györgyhöz, illetve azokhoz a liberális körökhöz kötődik, amelyekkel ideológiai és politikai értelemben vitában áll Magyarország - tette hozzá.
    Kovács Zoltán problémásnak nevezte, hogy a szervezet jelentéseiben nem köszöntek vissza azok a nyilvánvaló jogsértések, amelyek 2006. október 23-án történtek, amikor a jogállamiságot lábbal tiporták.
    Hangsúlyozta, az az alapvető probléma a Freedom House nevű szervezettel, hogy az egy Soros-szervezet, elfogult, és  politikai érdekből és motivációból támadja az országot.
    A Freedom House a napokban hozta a nyilvánosságra Freedom in the World című jelentését. A szervezet honlapján található elemzés szerint Magyarország a szabad országok közé tartozik, az elérhető száz pontból 72 kapott, ezzel az uniós tagállamok közül a legkevesebb pontja van. Az emberi jogi szervezet aggodalmát is megfogalmazta, mert szerinte a civil szervezetek és az ellenzék növekvő megfélemlítése miatt az állampolgárok Magyarországon egyre inkább tartanak attól, hogy politikai véleményüket megfogalmazzák.