Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emmi: még több résztvevővel folytatja a munkát a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

2018-01-15 18:57:00

Újabb szereplőkkel kibővülve folytatja munkáját kedden a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal, a testület ülésén az ingyenes nyelvvizsgáról, KRESZ-vizsgáról a diákhitel változásokról és az iskolafejlesztésekről is szó lesz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

    A tárca hétfői közleményében felidézte: a megújult testület tavaly november végén tartotta alakuló ülését. A kormány tavalyi döntésének megfelelően a testület létszáma és a delegálási joggal rendelkezők köre bővült, a testületben eddig is résztvevő Nemzeti Pedagógus Kar és az Országos Köznevelési Tanács pedig nagyobb létszámmal képviselteti magát, illetve új tagként kerültek be a felsőoktatási intézmények által fenntartott gyakorlóiskolák, a tankerületek, a szakképzési centrumok, valamint a négy történelmi egyház.
    A keddi ülésen a szakképzési és felnőttképzési törvény január 1-jén hatályba lépett változásáról ad tájékoztatást a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, illetve az ebből fakadó kormányrendeleti- és miniszteri rendeleti szintű változásokról lesz szó. A résztvevők tájékoztatást kapnak az iskolafejlesztésekről, a diákokat érintő kedvező változásokról, valamint a diákhitellel, az ingyenes nyelvvizsgával és a KRESZ-vizsgával kapcsolatos új szabályozásról is. 
    A testület ezt követően a következő hónapok munkatervét készíti elő - közölte a minisztérium.