Gedeon napja van. | 2024.03.28

Előzetes letartóztatásba helyezték a pásztói csecsemőgyilkost 

2018-01-12 11:59:00

A bíróság pénteken elrendelte annak a 34 éves pásztói nőnek az előzetes letartóztatását, aki megölte újszülött gyermekét - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

    Nágel Tamás elmondta: a nő, akit január 10-én elfogtak és őrizetbe vettek, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntett miatt folytatnak ellene eljárást.
    Előzetes letartóztatására a Nógrád Megyei Főügyészség tett indítványt.
     Bóna Gyula főügyész az MTI-vel közölte: a gyanú szerint a nő 2018 első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült Pásztón, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta.
    A gyermek fejét kedden egy kutya találta meg. Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született. A fej és a nyak több részén sérüléseket, valamint elmozdulásos koponyacsonttörést is észleltek a vizsgálat során.
    A főügyész hozzátette: az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel - a büntetés nagysága, a kiszabható tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt - magalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, és a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével vagy megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást.