Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2018-01-08 16:24:42

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 



    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    A Brit-szigetektől Lengyelországon át egészen a Fekete-tengerig magasnyomású zóna helyezkedik el. Területén az éjszaka képződő köd feloszlása után változóan felhős az ég, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és délnyugati területein ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek alakítják az időjárást. A felsorolt tájakon erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék, északkeleten havazik, másutt az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén az ilyenkor megszokottnál továbbra is több fokkal magasabban alakul, Közép- és Dél-Európában általában 10 és 19 fok között változik, sőt Szicíliában 20, 22 fokot is mérnek. Ezzel szemben a Pireneusi-félszigeten az örvénylő ciklon miatt hűvösebb az idő, többnyire 6, 14 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
    Szárazföldünk északi, északkeleti részén pedig hideg az idő, sokfelé napközben is mindössze mínusz 1-mínusz 14 fok van. Kedd estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, eleinte váltakozó nedvességtartalmú, majd egyre nedvesebb levegő áramlik.


    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Éjszaka eleinte változóan felhős lesz az ég, csak a Nyugat-Dunántúlon lesz ködös az idő, majd főként délnyugaton, délen többfelé képződik köd, valamint délnyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik. A ködös részeken szitálás előfordulhat. Kedden a köd feloszlása után a vastagodó fátyolfelhőzet mellett főként északkeleten, keleten számíthatunk szűrt napsütésre, majd mindenütt megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, estétől nyugaton és északon néhol eső, zápor lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, kedden helyenként meg is erősödik. 

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. 
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 13 fok között alakul.