Csongor napja van. | 2024.04.16

A Parlamentben Gúr Nándor dumált, Demeter Zoltán cselekedett - A Balegyenessel egy jobbegyenest húzott be magának Gúr Nándor 2.rész

2018-01-07 20:30:00

Mint korábbi megígértük, folytatjuk Gúr Nemtényező Nándor, karácsonyi üdvözlet helyett kiadott, önmagának jobbegyenest behúzó kiadványának az elemzését. A Balegyenes nevű szórólap az MSZP Nándi önmarcangolásának hiteles története, aminek eredeti címe:

„Mit mulasztottam megtenni országgyűlési képviselőként?”

Gúr, három évtizedes politikai tevékenységét a rendszerváltás előtt kezdte, és elvitathatatlan felelőssége van Borsod-Abaúj-Zemplén megye leépülésében. Öt éven keresztül a megyei munkaügyi központ igazgatójaként, országgyűlési képviselőként tevékenykedett, feltehetőleg hiteles képe volt a megye gyorsan romló gazdasági helyzetéről.

Ez vajmi kevésbé érdekelte Gúrékat, mert nagyívben tettek az őket megválasztókra. Szóbeszéd szerint, MSZP-s berkekben az a szólás járta, hogy „..itt (Borsodban) semmit nem kell tenni, az emberek akkor is ránk szavaznak”.

Számos kritikus véleménye szerint a nagy büdös semmit tették, aminek eredménye a nyomorgó, elmaradott Észak-Borsod, Cserehát, Abaúj.

Az MSZP Nándijának ezidáig még nem sikerült választ adni arra a kérdésre, hogy az általa is képviselt Észak-Magyarországot, hogyan sikerült az Európai Unió legszegényebb régiói közé lezülleszteni, amelyre jellemző az elnéptelenedés, romba dőlt falvak, román minőségű utak, közművek-, infrastruktúra- és munkahelyek hiánya.

Gúr Nemtényező Nándi megtépázott hitelessége tovább olvadna, ha megpróbálná bebizonyítani, hogy a térség minden gondja 2010-ben keletkezett.

Köztudott, hogy aki sokat beszél, az igazából semmit nem mond. Nos az MSZP Nándija, az elmúlt években az országgyűlésben valóságos szószátyárrá nőtte ki magát. Saját bevallása szerint, 1019 önálló és 157 nem önálló indítvánnyal élt. Sok beszédnek sok az alja – tartja a magyar közmondás. Ez igaz Gúr parlamenti tevékenységére.

- Locsogott – fecsegett, aminek az égvilágon semmi eredménye nem lett. Persze könnyű kritizálni, vadabbnál vadabb dolgokat kitalálni, de amikor hatalmon voltak, miért nem valósították meg ezeket az ötleteket - dohog egy abaúji forrásunk.

Joggal merül fel a kérdés, hogy miért hagyták a térséget leromlani és kifosztani? 2007-2013 között 3700 milliárd forint uniós forrás folyt át Borsodon, amit Budapesten az infrasturktúra- és közlekedés fejlesztésére, többek között a négyes metró építésére fordították, és az OLAF (unió csalás elleni hivatalának) vizsgálata szerint,  ebből a pénzből loptak el 167 milliárd forintot, amelyből élhetőbb világot lehetett volna teremteni a borsodiaknak.

Míg Gúr Nándor lyukat beszélt a parlamenti ülésterem falába, addig az általa támadott Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője erőfeszítéseket tett, hogy a hátrahagyott romokat eltakarítsa, és az irdatlan mélységbe taszított térség elinduljon a felemelkedés útján.

Gúrék ténykedését jól jelképezi az egyetlen percig sem működő perkupai Genex-gyár, addig Demeter Zoltán tevékenységét utak, járdák, közművek építése, orvosi rendelők, közösségi házak, hivatalok megújítása, önkormányzatok működőképességének a fenntartása jellemzi.

A BRTV településeket bemutató riportjaiban, szinte mindegyik polgármester kiemeli, fejlődik az általa vezetett település, és mindenkor számíthat Demeter Zoltán támogatására. Ebben sincs semmi különös, hiszen egy országgyűlési képviselőnek ez a feladata. A különlegesség ott van, hogy Gúr Nándor országgyűlési képviselő munkáját nem ez jellemezte.

Ide kattintva elolvashatja "A Balegyenessel egy jobbegyenest húzott be magának Gúr Nándor" című írásunkat.

(folytatjuk)

(di)