Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közel 400 millió forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre a Jármű Zrt. Tiszavasváriban

2018-01-07 09:15:00

A magyar tulajdonú Jármű Zrt. eloxáló üzemcsarnokot épít Tiszavasváriban található telephelyén, a 397,83 millió forint összköltségű kapacitásbővítő beruházás 198,92 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg - közölte a Jármű Zrt. az MTI-vel. 

    Az új üzemcsarnokban, amely 1300 négyzetméter hasznos területtel bővíti a cég jelenlegi épületeit, automatizált eloxáló gyártósor is kiépül majd. A fejlesztés 20 új munkahelyet hoz létre és a beruházásnak köszönhetően 151 álláshelyet tudnak megőrizni - tették hozzá.  
    Az eloxálás egy összetett elektromos és kémiai eljárás, amelyben az alumínium alapanyagon védőbevonatot hoznak létre, amely megvédi az alumínium felületét a további korróziótól, valamint javítja, keményebbé teszi a felületet. Az automata vezérlés biztosítja az alumínium profilok termelési program szerinti mozgatását, ellenőrzi a rendszer fizikai és kémiai paramétereit, biztosítja a gyártási optimumot - közölte a társaság az MTI érdeklődésére. 
    A közlemény szerint a fejlett eloxálási technológia meghonosítása hozzájárul a Jármű Zrt. piaci pozícióinak erősítéséhez.
    Az 1916-ban alapított Jármű Zrt. vasúti személykocsi- és autóbusz-szerelvények alkatrészgyártásával foglalkozik, termékei megtalálhatóak a Railjet vonatokon és a németországi, nagysebességű Inter City Express járműveiben is. 
    A Jármű Zrt. közlése szerint 2017-ben a fejlesztéseknek köszönhetően az árbevétel meghaladta az 5 milliárd forintot.  
    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Jármű Zrt. a 2016-os lezárt üzleti évben 3,57 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami 105,02 millió forinttal marad el az egy évvel korábbi adattól. A cég adózás után 285,15 millió forintos nyereséggel zárt 2016-ban, ez 100,18 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbi adózás utáni eredményt.