József napja van. | 2024.03.19

A versenyhivatal ötleteket ad a Közbeszerzési Hatóság mobil alkalmazásán 

2018-01-03 18:59:00

A Gazdasági Versenyhivatal (GHV) szerdától egy éven át ötleteket ad a kartellek kockázataival kapcsolatban a közbeszerzést kiíróknak és az ajánlattevőknek a Közbeszerzési Hatóság (KH) "Napi közbeszerzés" elnevezésű mobiltelefonos alkalmazásán - közölte a GVH az MTI-vel. 

    A Napi közbeszerzés hírcsatornán a KH naponta frissülő tudnivalókkal látja el a közbeszerzések iránt érdeklődőket. Indulása, 2017. május 9. óta az ingyenes alkalmazást már több mint 4000 felhasználó töltötte le - tették hozzá.
    A versenyhivatal ezentúl a közlemény szerint a "Napi tipp" menüponton keresztül ad ötleteket az érdeklődőknek heti rendszerességgel. Ezek kidolgozásakor a GVH "Kartellgyanús közbeszerzés?" és a "Hogyan maradjon tiszta?" elnevezésű füzetére támaszkodnak. Az előbbi az ajánlatkérőknek segít a kartellek felismerésében, az utóbbi pedig az ajánlattevő kis- és középvállalkozásoknak a közbeszerzési kartellezés elkerülésében. A két kiadvány a "Napi jó gyakorlat" menüpontban is elérhető - ismertetik. 
    A KH más hatóságok számára is lehetőséget ad arra, hogy a közbeszerzési szakmát támogató tartalmakat tehessenek közzé hírcsatornáján keresztül - tájékoztat a közlemény.