József napja van. | 2024.03.19

Út és kerékpárút építésére kap 650 milliót Mohács

2018-01-03 18:31:00

Csaknem 650 millió forintos pályázati forrást nyert Mohács útfelújításra, kerékpárút és körforgalom építésére - tudatta Szekó József (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán az MTI-vel.

    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból megvalósuló beruházások részleteiről azt közölte: a vasútállomástól a Szőlőhegy településrészig húzódó, mintegy 3100 méteres útszakasz felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bonyolításában kerül sor.
    Az igen forgalmas, sok kamion által használt iparterületi útszakasz burkolata erősen elhasználódott, nyomvályússá vált - ismertette a városvezető. Szekó József tájékoztatása szerint a beruházás tavasszal kezdődik és várhatóan nyár végéig befejeződik.
    Továbbá körforgalom épül Mohács egyik legforgalmasabb - a Kossuth Lajos, Liszt Ferenc és Dózsa György utcák találkozásánál lévő - kereszteződésében. A tervek szerint nyár elején kezdődő és az év végéig elkészülő beruházástól a polgármester azt várja, hogy rugalmasabbá, folyamatosabbá válik a közlekedés a naponta több ezer ember által használt csomópontban.
    Szintén e fejlesztés keretében egy 1440 méteres kerékpárút-szakasz is készül, amely a Mohács nyugati iparterületét átszelő és a Budapesti út melletti kerékpárutakat köti majd össze a Mohács-Szőlőhegyen - részletezte Szekó József.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány