József napja van. | 2024.03.19

A vészkijáraton hagyta el a repülőt egy türelmetlen utas

2018-01-03 17:10:00

Őrizetbe vették a malagai repülőtéren a Ryanair légitársaság egyik utasát, aki a késve érkező repülőgép leszállása után a vészkijáraton hagyta el csomagjával a kabint.

    A Londonból Malagába érkezett járat utasait megdöbbentette, amint a türelmetlen utasnak elege lett abból, hogy várakoznia kell a repülőgépből való kiszállásra, és a vészkijáratot kinyitva távozott, ám a repülőgép szárnyán találta magát. A földi személyzetnek sikerült őt rábeszélni arra, hogy menjen vissza a fedélzetre, ahol később a helyi rendőrség letartóztatta. 
    A férfit állítólag az bosszantotta fel, hogy a repülőgép egyórás késéssel indult Londonból, majd a malagai repülőtéren is 30 percet várakozni kellett arra, hogy az utasok kiszállhassanak.
    Az egyik utas a Daily Mail brit napilap online kiadásának elmondta: "a férfi úgy döntött, hogy nem fog tovább várni. Kinyitotta a vészkijárati ajtót és távozott, hangoztatván, hogy a 'szárnyon keresztül fokok kiszállni'. Az egész szürreális volt".
    "Egy ideig a szárnyon ült, amíg nem sikerült őt rávenni arra, hogy visszatérjen a gépbe" - tette hozzá.
    A Ryanair szóvivője közölte, hogy az utas megsértette az repülőtér biztonsági előírásait, amikor a járat Malagában landolt január elsején. "A malagai rendőrség azonnal letartóztatta az utast, mivel a spanyol biztonsági szabályokat sértette meg, a spanyol hatóságok foglakoznak az üggyel".