Csongor napja van. | 2024.04.16

Harsányi Gergely nem tagja a szűkített keretnek

2017-12-30 14:56:12

Harsányi Gergely, a Tatabánya tapasztalt jobbszélsője nem került be a magyar férfi kézilabda-válogatott szűkített keretébe a január 12-én kezdődő horvátországi Európa-bajnokság előtt.

    A 36 éves játékos 2004-ben és 2012-ben is tagja volt az olimpiai negyedik helyezett nemzeti csapatnak, és szerepelt 2009-ben a világbajnoki hatodik, idén januárban pedig a hetedik helyen végzett válogatottban is.
    Az előző világverseny, a januári, franciaországi vb után Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.
    Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szombaton nyilvánosságra hozott kerete 18 nevet tartalmaz, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon. A szűk keretet január 12-én kell megneveznie a svéd edzőnek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet.
    A magyar csapat keddtől készül ismét együtt, majd szombaton, illetve január 8-án, hétfőn Svédország vendégeként barátságos mérkőzést játszik.
    Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott a varasdi D csoportban az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

    A magyar válogatott 18 fős kerete:
    kapusok:
    -------
Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém)
    jobbszélsők:
    -----------
Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC)
    jobbátlövők:
    -----------
Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német)
    irányítók:
    ---------
Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
    beállók:
    -------
Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC, romániai)
    balátlövők:
    -----------
Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
    balszélső:
    ---------
Fekete Dávid (CYEB Budakalász)