Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Konzum-csoport többségi befolyást szerezhet az Appeninn Holdingban

2017-12-20 09:16:47

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett tájékoztatás szerint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Konzum PE Magántőkealap, valamint a Konzum Management Kft. együttesen 51,34 százalékos, többségi befolyást szerezhet az irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Holding Nyrt. fölött.

    A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság többségi tulajdonának megszerzése két ügyletből áll. Az augusztusi bejelentésnek megfelelően most került a társaság tulajdonába a Lehn Consulting AG-tól vásárolt, 24,51 százalékos részvénycsomag. Emellett a Konzum Nyrt. leányvállalata, a Konzum Management Kft. a december 18-i záróárfolyamon, részvényenként 724 forintos áron kivásárolja a Lehn Consulting AG Appeninnben lévő, az eddig kibocsátott részvények 2,32 százalékos csomagját.
    A Konzum Management Kft. tulajdonszerzéséhez Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.
    A szükséges versenyjogi eljárást követően az Appeninn Nyrt. nevesített tulajdonosai 24,51 százalékban a Konzum PE Magántőkealap, 24,51 százalékban a Konzum Befektetési és vagyonkezelő Nyrt., valamint 2,32 százalékban a Konzum Management Kft. lesznek.
    A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír utolsó ára 3405 forint volt. Az Appeninn Nyrt. részvényeivel a tőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a részvények előző napi záró ára 715 forint volt.