Ervin napja van. | 2024.04.26

NGM: impozáns mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberben

2017-12-18 10:32:46

Impozáns mértékűnek tartja az októberi 6,3 százalékos kiskereskedelmi forgalomnövekedést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára.

    Pomázi Gyula erről az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában beszélt hétfőn, kommentálva a kiskereskedelmi forgalom októberi növekedését. Elmondta: 52 hónapja emelkedik folyamatosan a kiskereskedelmi forgalom az országban, és októberben elérte a 925 milliárd forintot.
    A helyettes államtitkár az év utolsó két hónapját - november-december - tekintve további kiskereskedelmi forgalomnövekedésre számít az ünnepek miatt. Hozzátette: az előrejelzések egyértelműen emelkedést mutatnak az év további részében is. Ebben jelentős része van a digitális kereskedelemnek, az internetes vásárlásnak, októberben itt 27 százalékos volt az emelkedés - mondta.
    A folyamatos kiskereskedelmi bővülést Pomázi Gyula azzal magyarázta, hogy a kormányzati intézkedések, a minimálbér és a garantált bérminimum emelése jelentősen segítették ezt a folyamatot. A növekvő bérek pedig a vásárlásokat is ösztönzik, a takarékoskodás és a beruházások mellett. A helyettes államtitkár nem zárta ki, hogy az év végén a kiskereskedelem rekordforgalmat bonyolíthat le.