Emma napja van. | 2024.04.19

Újjáalakult a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

2017-11-29 14:38:55

A köznevelési intézmények ingatlanfejlesztései és a digitális eszközök iskolákba történő kiszállítása is szerepelt a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal szerdai, újjáalakuló ülésén.

    Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár újságíróknak elmondta: az ülésen áttekintették a köznevelési fejlesztések alakulását, a több mint 80 milliárdos forrással megvalósuló EFOP-programot, a Modern városok program köznevelést érintő elemeit, amelyekre 53 milliárd forintot fordítanak. Szintén tájékoztató hangzott el a tornaterem-, tanterem- és tanuszoda-építési programról.
    A helyettes államtitkár közlése szerint a 27 tagú kerekasztal januárban újra összeül, akkor határoznak a munkacsoportok megalakításáról. Kitért arra is, hogy a kerekasztalt új alapokra helyezték, és megteremtették működésének jogszabályi hátterét. 
    A tárca korábbi tájékoztatása szerint a testület létszáma és a delegálási joggal rendelkezők köre is bővült, ezzel az eddiginél jelentősen több érintett vehet részt a munkában. Az eddig is résztvevő Nemzeti Pedagógus Kar és az Országos Köznevelési Tanács nagyobb létszámmal képviselteti magát. Új tagként kerültek be a felsőoktatási intézmények által fenntartott gyakorlóiskolák, a tankerületek, a szakképzési centrumok, valamint a négy történelmi egyház. 
     A korábbiakhoz hasonlóan a testületben továbbra is jelen van a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Rektori Konferencia, az önkormányzati és nemzeti önkormányzati szövetségek, valamint a szülők és a diákok képviselete is.