Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Jóembert keresünk a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017-11-29 11:49:58

Bertolt Brecht - Paul Dessau Jóembert keresünk című színművét láthatja a közönség a székesfehérvári Vörösmarty Színházban; az alkotók szerint Brecht összetett, érzelemgazdag meséje sohasem volt időszerűbb mint világunkban - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

    A mű az 1920-as, 1930-as évek kabaréjára épül, amelyhez nagyon sok rögtönzés és improvizáció kell - mondta Bagó Bertalan rendező, a teátrum művészeti vezetője Brecht klasszikusáról, amely az emberi nagyságról és gyarlóságról szól. A történet szerint három isten érkezik egy szegény városba, hogy próbára tegyék az emberek jóságát.      
    "Olyasmi az előadás, mintha Hofi Géza és Básti Lajos egyszerre játszana" - fogalmazott a rendező, aki szerint a közelmúltban bemutatott zenés színműben egyszerre van jelen a humor és a drámaiság. "Az istenek keresnek egy tiszta embert, de ilyen nem létezik. A jó és a rossz mindenkiben benne van, a vegytiszta jóságot nem lehet megtalálni senkiben sem" - fogalmazott Bagó Bertalan. 
    Az előadás főbb szerepeiben Petrik Andreát, Tóth Ildikót, Gáspár Sándort, Derzsi Jánost, Krisztik Csabát és Nagy Pétert láthatják a nézők.