Andrea napja van. | 2024.04.18

Időjárás-jelentés

2017-11-25 17:46:37

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Európa nagy részének időjárását a Norvég-tenger fölött örvénylő markáns ciklon alakítja. Hatására Európa-szerte sok a felhő, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi, északnyugati tájakon havas eső, havazás is előfordul. Ugyanakkor a Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el, de ott is többnyire felhős, párás, helyenként ködös az idő, de számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Főként a mediterrán vidéken vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-, Északkelet-Európában sokfelé 0 és -8, az Ural előterében -10, -14 fok között változik. Délebbre és nyugatabbra enyhébb az idő, arrafelé többnyire 2 és 15 fok között alakul a maximum. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli területén van, ott a kora délutáni órákra 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, sokfelé várható csapadék.
    
    Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
    ---------------------------------------------------
    Nyugat felől fokozatosan ismét beborul az ég, de estig legfeljebb néhol lehet gyenge eső. Éjszaka túlnyomóan borult idő lesz, többfelé várható eső, zápor, délnyugaton, nyugaton jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Vasárnap eleinte még borult lesz az ég, és többfelé fordul elő eső, az Északi-középhegység magasabb helyein havas eső, hó is lehet. Délután kezdetben északnyugaton, estefelé a Dunántúl nagyobb részén felszakadozik a felhőzet, és inkább csak a Dunától keletre lesz további csapadék. Éjszakától a szél fokozatosan északnyugatira fordul, és vasárnap többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 3 és 8 fok között várható, északkeleten a maximum hőmérséklet a reggeli órákban áll be, kora délután 3, 4 fok körül valószínű.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány