Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2017-11-24 16:07:13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A Norvég-tenger feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere Észak-Skandináviától Nyugat-Európán át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. A front előtt enyhe levegő áramlik, hatására Dél-Franciaországban, Dél-Spanyolországban 20 fok fölé, helyenként 24 fokig is felmelegszik a levegő, de Németország és Olaszország nagy részén is 15 fok feletti a csúcsérték. A szárazföld északkeleti felének időjárását ugyanakkor hűvösebb levegő alakítja. A Skandináv-félsziget északi részén a balti államokban és a Kelet-európai-síkságon napközben is fagy, a ködös, borult közép-európai térségben is 10 fok alatti a csúcsérték. Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás még nem valószínű, a hidegfront este közelíti meg országunkat.
    
    Várható időjárás az ország területén szombat estig
    --------------------------------------------------
    Az ország nagy részén borult, párás idő várható, éjszaka a kezdetben kevésbé felhős területeken is köd képződik, néhol ködszitálás is lehet. Szombaton a köd legtovább az ország északkeleti harmadán marad meg, átmenetileg többfelé szakadozottá válik a felhőzet, majd délutántól lesz nyugat felől ismét egyre több a felhő. Estig legfeljebb néhol lehet gyenge eső, késő estétől várható egyre többfelé csapadék. Szombaton a déli, délkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, egy-egy viharos széllökés is lehet. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 7 és 14 fok között várható, a tartósan borult, párás helyeken marad 10 fok alatt a csúcsérték.