Hedvig napja van. | 2018.10.17 | MNB középárfolyam:

Megújul Bonyhád egyik központi tere

2017-11-18 08:03:15

Jövő tavaszra megújul Bonyhád egyik központi tere. Park és rendezvénytér készül 475 millió forintos beruházással - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

    A Miénk itt a tér elnevezésű projekthez Bonyhád a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program százszázalékos támogatását nyerte el; az önkormányzat tájékoztatása szerint a szeptemberben megkezdett kivitelezést a szekszárdi PSN Építőipari Kft. végzi.
    A munkák a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ körül fekvő, csaknem nyolcezer négyzetméternyi területen zajlanak, ahol közműveket építenek ki, felújítják a szabadtéri színpadot, 5315 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, 2400 négyzetméteren pedig új burkolatokat építenek.
    A parkosítás részeként 34 lombos fát, több száz cserjét, 3500 talajtakaró növényt, örökzöldeket, évelő növényeket ültetnek. A zöldfelület bővítése nem érinti a művelődési házhoz közel álló platán- és gesztenyefákat.
    A projekt keretében később kialakítanak egy helyitermék-boltot is. Az önkormányzat ismertetője szerint a felújítás alatt lévő terület a város közösségi terévé alakul, a projekt az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztése mellett hozzájárul a közösségek erősítéséhez és a nemzetiségek kulturális örökségének megőrzéséhez is.