Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gulyás: az EP kitöltötte a kérdőívet, és a "Soros-tervet" támogatja

2017-11-17 13:37:00

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntésével kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet, és egyértelműen a "Soros-terv" végrehajtását támogató válaszokat adott.

    Gulyás Gergely pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az EP - a dublini reformtervezettel kapcsolatos határozata alapján - létrehozna egy állandó, felső létszám- és időkorlát nélküli betelepítési rendszert.
    Emellett szerinte az EP döntése a határok megnyitásáról szól, mivel a tervezett mechanizmus alapján a migránsok menekültkérelmét nem az első belépési ország bírálná el, hanem az, ahová elosztják őket. Így pedig a schengeni határvédelemre kötelezett tagállamoknak nem lesz érdekük, hogy a külső határokat megvédjék - jelezte.
    Az EP egyértelmű igent mondott a Nyugat-Európában összegyűlt bevándorlók kötelező - különös tekintettel kelet-európai országokba történő - szétosztására is - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
    Az EP-határozatból azt is kiemelte, hogy a menedékkérők ellátásának költsége az adott tagállamot terhelné, az áthelyezési kötelezettséget nem teljesítő országokat pedig például a strukturális alapok csökkentésével szankcionálnák.
    Gulyás Gergely értékelése szerint ha a határozat az uniós közösségi jog részévé válik, annak közvetlen következménye lesz az európai országok nyelvének és kultúrájának háttérbe szorulása.
    A kormánypárti politikus mindezek miatt minden magyar választót arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, mert "a veszély és a fenyegetés közvetlenebb és nagyobb, mint valaha", a kormány pedig csak akkor tud ezzel szembeszállni, ha komoly támogatás áll a konzultáció mögött.
    Beláthatatlan következményei lennének annak, ha az EP által elfogadott határozat ebben a formában lépne hatályba: tömeges migrációt hozhat Európára és olyan integrációs problémákat, amelyeket Közép-Európában eddig nem kellett megtapasztalni - mondta.