Andrea napja van. | 2024.04.18

KDNP: közös cél a gyermekek még nagyobb biztonsága

2017-11-14 19:15:00

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli az Országgyűlés keddi döntését, amely súlyosan, foglalkozásuk eltiltásával szankcionálja azon elkövetőket, akik 18 év alattiak kárára követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt. 

    Mindannyiunk közös célja, hogy gyermekeink még nagyobb biztonságban legyenek Magyarországon és soha többet senki se vállalhasson gyerekekhez kapcsolódó munkát a fenti tettek elkövetése után - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a kisebbik kormánypárt.  
    Mint írták, a hiánypótló intézkedés súlyát mutatja, hogy szinte teljes támogatással szavazta meg a jogszabály módosítását a parlament. 
    A kereszténydemokraták hisznek abban, hogy jövő zálogát az egészségesen, ép lélekkel felnövekvő fiatalok jelentik, akik megérdemlik, hogy minden lehetséges eszközzel - akár a Btk. szigorításával is - megvédjék érdekeiket - rögzítette közleményében a KDNP. 
    Az Országgyűlés kedden szigorította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így ezentúl véglegesen el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt.
    A Fidesz által javasolt Btk.-módosítást 182 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.