Gedeon napja van. | 2024.03.28

Digitális ötletpályázatot hirdet az OTP Fáy András Alapítvány

2017-11-14 17:10:00

Az OTP Fáy András Alapítvány az OTP Bank és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával bruttó 38 millió forint összdíjazású pályázatot hirdet a pénzügyi oktatásban a legjobb digitális megoldások felkutatására - közölte az alapítvány kedden. 

    A közleményben ismertetik: elsősorban olyan anyagokat várnak, amelyek segítségével a 12-22 év közötti célcsoport szórakozva válhat felelősen gazdálkodó, pénzügyileg megfontolt felnőtté. Így közösségi médiás programmal, applikációval, gamification-projekttel vagy akár VR-megoldással is lehet jelentkezni 2018. január 15-ig a www.fayotletpalyazat.hu honlapon keresztül. 
    Csányi Péter, az OTP Bank digitális értékesítési és fejlesztési igazgatóságának ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke a közleményben kifejti: ma már nem elég a fiatalokat az offline térben, és csak klasszikus edukációs aktivitásokkal elérni. Ezért szeretnének nyitni a pénzügyi oktatásban a játékosság, az innováció és az internet felé.
    A nyertes pályázat az élet bármely területéről érkezhet, az elvárás, hogy a benyújtott ötlet legyen digitálisan megvalósítható, innovatív, a fiatal célcsoport számára érdekes, izgalmas, és valamilyen módon érintse a pénzügyi kultúrafejlesztést - ismerteti a közleményben Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezető igazgatója. 
    A pályázaton minden 14. életévét betöltött természetes személy elindulhat, az sem kitétel, hogy ő maga meg tudja valósítani az ötletét. A legjobb projektet az OTP Fáy András Alapítvány elismert szakemberekkel valósítja majd meg. Így akár középiskolás diákok, kollégiumi szobatársak vagy a számítástechnikában teljesen járatlan szülők is pályázhatnak. 
    A bruttó 38 millió forint összdíjból a pályázat nyertesének fődíja bruttó 15 millió forint, bruttó 23 millió forintot pedig a Mentor Programba bekerült, arra érdemes pályázók között oszt szét az alapítvány a zsűri javaslata alapján.