Gedeon napja van. | 2024.03.28

Novák: a gyermekek a legfontosabbak 

2017-11-12 18:46:26

2018 azért lesz a családok éve, hogy hangsúlyozzák, a gyermekek a legfontosabbak - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap, Budapesten. 

    Novák Katalin, akit a Fidesz alelnökének választottak a tanácskozáson, még az eredmény kihirdetése előtt arról beszélt, azért dolgoznak, hogy a munka ne lehessen a gyermekvállalás, a gyermek pedig a munkavállalás akadálya. Ezért fordítanak többek között jövőre kétszer annyit családtámogatásra mint nyolc éve, s ezért támogatták mintegy 60 ezer család otthonteremtését a csok-on keresztül, valamint adták vissza a gyes harmadik évét, hogy aki teheti, a meghatározó években otthon maradhasson a gyermekekkel. 
    Kitért arra is: számára a Fidesz a katedrálist építők közössége, ahová jó tartozni. 
    Az ellenzéki oldalon vannak megélhetési kőfaragók elegen, s ha alaposabban megnézik, a baloldal a legjobb kövekből is csak olyan épületet tud összetákolni, amely magától is összedől - jelentette ki. Hozzátette: a baloldalon úgy építkeznek, ahogy a szocializmusban lehetett látni, egy dolgozik, hárman nézik, és még mindig azon vitatkoznak, hogy ki legyen a főnök. Az LMP egy tervezőasztal mellett maximum légvárakat épít, a Jobbik mutatós épületről beszél, de tervezőasztalánál vágóhíd rajzát találnák - hangoztatta.
    Hozzátette: egyes civilek úgy akarnak egy multi-kulti épületet felhúzni, hogy egy külföldön élő tőzsdei spekuláns finanszírozza mindezt, aki még maga is tagadja, hogy egyáltalán van terve. 
    A fideszesek nem a megélhetésért faragják a követ, bár nekik is fontos a jó és a szép élet, az egyéni, a családi boldogulás. Viszont minden mozdulatnál látják maguk előtt a célt: katedrálist építenek, amely biztonságos otthont nyújt minden magyar családnak - közölte Novák Katalin. Azt mondta: alig várja, hogy az összmagyarság épületét minél magasabbra emeljék. 
    Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a vizes vb-ről számolt be. "Elhittük, mertünk, összefogtunk és megcsináltuk azt, amit a fanyalgók lehetetlennek tartottak" - fogalmazott, hozzátéve: ha hisznek a győzelemben és egymásban, akkor sikerülni fog.
    A vizes vb azt is megmutatta, hogy nekünk, magyaroknak, hinni kell egymásban - mondta.
    Németh Szilárd alelnök azt mondta: Magyarország és a magyar emberek sikerének záloga, ha megalakulhat a negyedik Fidesz-kormány. Kitért arra, hogy az ellenzék szétesett, tele van korrupciós botrányokkal, a baloldaltól a Jobbikig tiltott pártfinanszírozással próbálja helyzetbe hozni magát.
    Tagságukat és szavazóikat már rég elárulták, ezért támogatottságuk is a mélyponton van - tette hozzá. 
    2018-ban nem ronthatnak ismét rá a magyar családokra, nem szíthatnak ismét gyűlöletet magyar és magyar között, nem tehetik bevándorló országgá hazánkat, nem teljesíthetik be a Soros-tervet, s nem hazudozhatnak, balhézhatnak kedvük szerint - emelte ki. Kijelentette: a választási küzdelemben keménynek, határozottnak, és elszántnak kell lenni és meg kell védeni az országot. 
    Böröcz László, a Fidelitas elnöke kiemelte: büszkék arra, hogy részt vállalhatnak egy új korszak kialakításában. A munkát folytatni, a küzdelmeket újra és újra vállalni kell - hangoztatta, s jelezte: jövőre is ott lesznek a kampányban.