Andrea napja van. | 2024.04.18

Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki kábítószer birtoklása miatt

2017-10-31 19:02:00

Kábítószer-birtoklás miatt adtak ki elfogatóparancsot Rose McGowan amerikai színésznő ellen, aki október elején az elsők között szólalt meg a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein ügyében.

    A Washingtoni Repülőterek Hatósága a The Washington Post című lapnak megerősítette, hogy elfogatóparancs van érvényben McGowan ellen, engedélyhez kötött anyagok birtoklása miatt. A közlemény szerint a színésznő "narkotikumoknak bizonyult személyes holmikat" hagyott hátra egy repülőgép fedélzetén, amellyel a Washington Dulles Nemzetközi Repülőtérre érkezett január 20-án.
    Az elfogatóparancsot február 1-jén adták ki, és a hatóságok megpróbálták felvenni a kapcsolatot McGowannel, hogy a színésznő a bíróság előtt feleljen a vádakra a Virginia állambeli Loudoun megyében. McGowan neve bekerült a nemzeti bűnügyi nyilvántartásba is.
    A színésznő egy felháborodott Twitter-bejegyzéssel reagált az elfogatóparancsra. "El akarnak hallgattatni?" - írta a mikroblogportálon, ugyanakkor nem részletezte, hogy pontosan ki akarja elhallgattatni, vagy, hogy mi az, amit mások nem akarják, hogy elmondjon.
    A felhasználók azonban kitöltötték a hézagokat. "Az nem lehet csupán véletlen egybeesés, hogy ez történik Rose McGowannel, miután felemeli a hangját a hollywoodi ragadozók ellen" - írta Laura Loomer újságíró. Stefan Molyneaux rádiós műsorvezető "megdöbbentően átlátszó megtorlásnak" nevezte a történteket.
    Azt nem tudni biztosan, hogy a bejegyzések az elfogatóparanccsal kapcsolatos hírekre, vagy magára az elfogatóparancsra vonatkoznak, amelyet hónapokkal a Weinsteinnel kapcsolatos vádak felröppenése előtt adtak ki.
    McGowan, akinek neve a The New York Times október 5-én megjelent cikkében is szerepelt, azt állítja, hogy a filmmogul megerőszakolta őt és később megpróbálta megvásárolni a hallgatását.
    Ügyvédjén keresztül a színésznő azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy Weinstein egymillió dollárt ajánlott fel neki szeptemberben egy titoktartási megállapodás aláírásáért cserébe.