Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csalás miatt előzetesbe került egy befektetési aranyat értékesítő férfi

2017-10-28 08:15:00

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken egy férfit, akinek a cége befektetési arany értékesítésével foglalkozott és húsz sértettnek csaknem 130 millió forint kárt okozott - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

    Toma Attila közleményében azt írta: az őrizetben lévő Sz. A. Á. cége gazdasági befektetési arany értékesítésével foglalkozott. Az ügyfelekkel szerződést kötött annak adás-vételéről, illetve azokkal, akik nem akarták tárolni a megvásárolt befektetési aranyat, tárolási szerződést kötött külön ellenszolgáltatásért cserébe. Húsz ügyféltől vett át különböző összegeket, de a befektetési aranyat nem adta át nekik. A kár értéke meghaladja a 127 millió forintot.
    A bíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így a gyanúsított, ha szabadlábon hagynák, feltehetően megpróbálná kivonni magát a büntetőeljárás alól, továbbá fennáll az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélye is. A végzés nem jogerős.
    A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján ugyancsak pénteken azt közölte: a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogott egy férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt nyomoznak.
    Az ügyben tett feljelentések után és a beszerzett adatok alapján - amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet - a debreceni rendőrök közreműködésével a TEK műveleti egysége szerdán fogta el a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.