Emma napja van. | 2024.04.19

Hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon

2017-10-21 11:40:00

Összesen hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében támogatott nyertes pályázatoknak köszönhetően. A beruházások során egyebek mellett egy közösségi térként is funkcionáló őspark is létesül - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

    Pókász Endre elmondta: 2,5 milliárd forintból újítják fel a Zagyva-hidat, körforgalom és új út épül a Mester út felé, továbbá kerékpárút létesül a Millérig. A munkálatok a közeljövőben kezdődnek és 2019-ben érnek véget.
    Egy másik pályázaton elnyert több mint félmilliárd forintból az egykori Tüdőkórház helyén egy  21 telkes családi házas övezetet építenek, a mellette lévő három és fél hektáros ősparkból pedig - az értékes növényvilágot megtartva - közösségi teret  alakítanak ki. Ezek a munkálatok már megkezdődtek, a beruházás várhatóan 2018. november elejére készül el.
    A park értékes növényállományának fiatalítása során az őshonos és a klímaváltozásnak megfelelő fajok használatát részesítik előnyben - tette hozzá a sajtóreferens.
    A parkban lesz játszótér és akadálypálya, multifunkciós sport- és streetballpálya, fitneszpark, mászófal. Ezen kívül két esőbeálló, ahol piknikasztalok és a park történetéről, élővilágáról szóló ismeretterjesztő táblák várják a látogatókat - közölte.
    Kialakítanak egy több mint 140 négyzetméteres fogadóépületet is, amelyben helyet kap egy előadóteremként is használható kávézó és kerékpárkölcsönző. Továbbá létesítenek egy 42 férőhelyes parkolót - sorolta a beruházás részleteit Pókász Endre.