Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tovább bővül a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési támogatásra jogosultak köre

2017-10-19 18:45:00

 

Bővül azok köre, akik vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek panziójuk fejlesztésre a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukción keresztül, egy új kormányrendelet 25 szobás méretben határozta meg a panziók felső kapacitáshatárát a korábbi 10 szoba helyett - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtöki közleményében.

 

    Kiemelik, hogy minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja indult el október 5-én a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció első felhívásainak megjelenésével. Három kiírásra október 19-től lehet beadni a támogatási igényeket: országosan panziók számára, illetve Tokaj-Hegyalja, Felső-Tisza és Nyírség szálláshelyeinek fejlesztésére, létesítésére. 
    Az új kormányrendelet mostantól még szélesebbre nyitja a vissza nem térítendő támogatási forráshoz való hozzáférést a panziójukat bővíteni, fejleszteni kívánók előtt, valamint jelentősen hozzájárul a szálláshelyek minőségének emelkedéséhez. A kormányrendelet a minőségi szolgáltatások érdekében megerősítette azt a korábbi szabályt, mely szerint a panzióknak kötelező például reggelit adniuk - írták.
    Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter korábban bejelentette: a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval mintegy 2000 szálláshely, 30 ezer szoba újulhat meg.