Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: ünnepeljük együtt hőseinket

2017-10-16 14:20:22

Minél többen kell közösen tiszteletünket tennünk 1956 emléke előtt, hogy együtt ünnepeljük hőseinket - mondta a Fidesz szóvivője újságíróknak hétfőn Budapesten.

    Puskás Imre emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án 15 órakor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.
    Az 1956-os forradalom "nem először bizonyította a történelem során, hogy a magyar a szabadság népe és megküzd az igazságért még akkor is, ha az nem mindig a legegyszerűbb út" - fogalmazott.
    Mint mondta, jó lenne, "ha hőseink előtt minél többen tisztelegnénk október 23-án", és megemlékeznénk arról, hogy akkor nagyon sokan áldozták az életüket a mai szabadságunkért.
    A Fidesz szóvivője kiemelte: az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünkkel kapcsolatban mindig különös jelentősége van annak, hogy "a nemzet az egységét, a történelmi esemény melletti kiállását" tudja azzal megmutatni, hogy az ünnepi alkalommal sokan összejönnek és kifejezik szabadságvágyukat, a szabadság melletti elköltekezettségüket. Ez kifejezi azt is, hogy ez a fajta szabadságvágy és elkötelezettség nemcsak "valamikor a történelemben nyilvánult meg", hanem a mai magyarokra, a mai Magyarországra is igaz - mutatott rá.
    Úgy vélte, ezért "igazán felemelő, ha ezt az ünnepet közösen, együtt töltjük", és remélhetőleg ez október 23-án így lesz a Terror Háza Múzeum előtt.